Er is een bijeenkomst op 5 januari 2010 in Mondiaal Centrum om 20:00 om in overleg met Martin de Haas van stichting Haarlem duurzaam in beweging te praten over het transition towns initiatief in Haarlem. Heb je belangstelling: mail dan naar transitiontownshaarlem@gmail.com.

Transition Towns

 

Van complexe samenlevingen naar lokale gemeenschappen 

Van olieafhankelijkheid naar lokale veerkracht 

Van CO2 uitstoot en piekolie naar een duurzame energiehuishouding

 

Drie enthousiaste Haarlemmers zijn geraakt door de veranderingen waar we vandaag de dag voor staan. Hierbij voelen we ons sterk aangetrokken door het Transition Towns concept. Dit concept biedt handvaten om op lokaal niveau aan de slag te gaan,  Een praktische invulling om iets te doen met als drijfveren klimaatverandering en piekolie. Maar ook gezien vanuit een bredere culture omslag,  van individualiteit naar samen doen, van kwantiteit naar kwaliteit

Als individu is het vaak moeilijk om iets te bereiken op deze gebieden. Maar door ons te groeperen kunnen we samen werk maken van deze transititie.

Wij willen hier graag in Haarlem mee van start gaan.Om dit initiatief te starten zijn we op zoek naar mensen die zich hiertoe ook aangetrokken voelen.

Denk je, dit is wat voor mij, neem dan contact met ons op.

 

Met vriendelijke groet,

Sjoerd, Jan Tjemme, Hans

transitiontownshaarlem@gmail.com

 

Meer informatie: http://www.transitiontowns.nl