Beste Meindert,
Kort maar krachtig, 
die woorden geven jouw fractievoorzitterschap goed weer.
Na de verkiezingen in 2014, toen ik nog twijfelde of ik uberhaupt mijn functie als raadslid zou aanvaarden, heb jij mij over weten te halen om jouw plaats in de commissie grondgebied in te nemen. Overtuigend als je was kon ik natuurlijk geen nee zeggen. Jij was blij dat je ervan af was, vooral vanwege de ellenlange vergaderingen tot laat in de avond. Je was weer een vrij man en je kon je volledig gaan richten op het schrijven van boek en columns. 
Echter, nog geen jaar later, toen duidelijk werd dat Richard wethouder zou worden, hebben we jou tot je grote verdriet weer van stal gehaald. Gelukkig voor ons kon ook jij geen nee zeggen. We zijn je heel dankbaar dat je deze verantwoordelijkheid hebt willen nemen. Dat typeert jou, je verantwoordelijkheid nemen voor zaken, ook al is het niet altijd de makkelijkste weg. Dat verdient respect.
Je ging voortvarend aan de slag en nam, tot onze grote vreugde, je taak als factievoorzitter zeer serieus. De fractievergaderingen waren sinds jouw aantreden verre van saai. Als man van principes, zonder angst, wars van details en formele procedures en werkelijk nooit volgens het boekje, leverde niet alleen in de raad, maar ook tijdens fractievergaderingen het nodige vuurwerk op. 
Jouw benadering van politiek bedrijven heeft sinds februari ook heel wat originele moties opgeleverd. Bij wijze van oefening, zoals het een goede coach betaamt, liet je mij het werk opknappen. Het initiatief lag echter vaak bij jou, politiek strateeg als je bent. De motie die vanavond staat geagendeerd over de vluchtelingen is echter helemaal van jouw hand, zo begaan ben je met dit onderwerp. Maar aangezien je over een paar minuten raadslid af bent, laat je ons ook hier weer het werk opknappen:). 
Meindert, we hebben van je genoten en heel veel van je geleerd. Dank daarvoor, ook namens Paola en Herbert. Nu ga ik wederom het stokje van je overnemen, zodat jij je wederom in alle rust kunt richten op het schrijverschap. 
Het zijn roerige tijden geweest voor GroenLinks en wat ons betreft gaat er nu wat meer rust komen. Daarbij heb ik alle vertrouwen in onze fractie en in een blijvende goede samenwerking met zowel coalitie als oppositie, en natuurlijk met college, ambtenaren en niet te vergeten, de burgers van Bloemendaal. Samen kunnen we onze gemeente nog mooier maken, en duurzamer.

Martine Meuleman-Wierda