Komst Duinpolderweg onwaarschijnlijker geworden

De komst van een provinciale snelweg in de Duin- en Bollenstreek is onwaarschijnlijker geworden door het besluit van Zuid-Holland over de Duinpolderweg. GroenLinks vindt dit positief en ziet dit het als een volgende stap in het proces om van de weg af te zien.

Zuid-Holland gaat nog wel samen met de Provincie Noord-Holland onderzoek doen naar zeven verschillende alternatieven. Zuid-Holland heeft de doelstelling en de uitgangspunten van het onderzoek aangescherpt en besloten met realistischer verkeerscijfers te werken. Normaal gesproken zal het onderzoek dan ook de eerdere onderzoeksresultaten bevestigen dat een provinciale snelweg zinloos is.

 

Volgens GroenLinks en 50Plus was dit al afdoende aangetoond en moest het onderzoek zich richten op de alternatieven zonder snelweg, maar andere partijen hielden de deur nog op een kier. Als dit onderzoek opnieuw de onzin van een snelweg aantoont hoopt GroenLinks dat de andere partijen het wel aandurven om te besluiten ervan af te zien. Statenlid Berend Potjer: 'Tot die tijd zullen wij er alles aan doen om ook de andere partijen in de Staten te overtuigen van het advies van de planbureaus dat meer asfalt zinloos is en zonde is van de leefomgeving, het landschap en het belastinggeld. Dat wij beter kunnen investeren in openbaar vervoer in de regio.'